Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на trucks
Име:
ivan ivanov

Статистика
Популярни постинги:
0

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
0

Блогъри добавили в любими:
0

Блог вълни:
0
Последни постинги
Volvo все пак ще прави конкурент на S-Klasse

Шефът на борда на директорите на Volvo и Geely Ли Шуфу потвърди, че шведският производител разработва флагмански седан. По-рано слуховете за такъв автомобил бяха опровергани. Моделът с най-вероятно име S100 ще стане конкурент на Audi A8, BMW 7-er и Mercedes-Benz S-Klasse, съобщава LeftLane News.

Лимузината ще бъде построена на новата модулна платформа SPA, която на по-късен етап ще залегне в основата на следващите поколения S80 и XC90. Шведите смятат да се откажат от всичките си досегашни двигатели в полза на четирицилиндровите турбомотори от семейството Drive-E. Бензиновите агрегати от тази серия развиват от 140 до 306 к.с., а дизеловите - от 120 до 230 коня.



Дизайнът на най-голямото Volvo ще бъде изпълнен в стилистиката на прототипа  Concept Coupe, представен на салона във Франкфурт по-рано този месец. Премиерата е насрочена за някое от големите изложения в Китай.

S100 ще се произвежда в завода на Volvo и Geely в гр. Чънду, провинция Съчуан. Не е изключено моделът да се продава само на китайския пазар. Износът за Европа и Щатите засега е под въпрос.

За флагманския седан на Volvo се заговори през 2010 г., когато шведската марка попадна под контрола на провинция Съчуан Geely. Впоследствие плановете за седан от висш клас бяха опровергавани нееднократно.

Категория: Хоби
Прочетен: 209 Коментари: 0 Гласове: 0

 

От Manhart трансформираха 1M Coupe така, че най-пъргавата “единичка” да произведе мощност 465 к.с.

Няколко месеца по-късно след като същите тунери разкриха пакетът си за новото поколение BMW M5 (F10) са готови с програмата си за най-мощната “единичка” – 1M Coupe. Кръстен MH1 Biturbo, супер спортното купе може да се изфука с модификации в областта на двигателя, чийто електронен блок е препрограмиран и нов въздушен филтър, чиято кутия е карбонова, като са снабдили “горещата единичка” с по-голям интеркулер. Гласът на 1M Coupe е значително променен, благодарение на новите изходящи тръби на изпускателната система.

В краен резултат какво се получава? Manhart са увеличили мощността на BMW 1M Coupe с 125 к.с. и на практика така нареченият MH1 Biturbo генерира повелителните 465 к.с.

Част от програмата за модела са предния лип спойлер MHR, дифузьорът, изработеният от въглеродни нишки декоративен капак на шестцилиндровия двигател и корпусите на огледалата за обратно виждане, конструирани от същия лек материал.

Забелязваме, че инженерите от Manhart са качили BMW 1M Coupe на 20-цолови джанти с размери за предната ос 9х20 с гуми Continental Sport Contact 5P 245/30 ZR20 и джанти с размери 10.5×20 за задната ос, обути в гуми 295/25 ZR20.

Колкото до интериора на  MH1 Biturbo, той идва със седалки от BMW Performance и екран, на който водачът вижда жизнените показатели на автомобила.
Източник: Авто части

Категория: Хоби
Прочетен: 486 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 24.09.2013 23:44

Спортното подразделение на Holden, Holden Special Vehicles, което е по-известно с инициалите HSV празнува 25 години от създаването му с модела GTS. 

От HSV GTS 25th Anniversery ще бъдат произведени точно 140 екземпляра, като цената на всеки един от тях ще започва от 129 000 лв. Неразличим от добре познатият ни “стандартен” модел, специалното издание впечатлява с вентилираните преден капак и калници, побиращи 20-цолови джанти, наред със задното крило и ревизираната изпускателна система.

Мощността на юбилейния модел от 436 к.с. се генерира от 6,2-литровия V-осмак. Звучи ви твърде познато? Двигателят е директно заимстван от Corvette и Camaro. Лимитираният суперседан ще се предлага със заводска газова уредба, която, обаче се явява опция и струва около 9000 лв.

Категория: Хоби
Прочетен: 356 Коментари: 0 Гласове: 0

Научихме първите официални данни и се сдобихме с “живи” снимки на най-новия Jaguar, чийто официален дебют се състоя в Париж. Представяме ви Jaguar F-TYPE, който може да го разгледате по-обстойно в детайли в богата галерия с 56 фотографии.

Двуместното кабрио на британците ще се предлага в три вариации - F-TYPE, F-TYPE S и F-TYPE V8 S. И така първите два варианта ще се задвижват от нов трилитров V6 турбо агрегат с мощност за обикновения F-TYPE 340 к.с. и 450 Нм, като съответно за модификацията с буква S – 380 к.с. и 460 Нм. Върховният до момента F-TYPE V8 S разполага с 5,0-литрово “сърце” V8, доставящ 495 к.с. и 625 к.с. Изходящата мощност се предава към задните колела, посредством 8-степенна Quickshift автоматична трансмисия.

Що се отнася до дизайна на ексклузивното кабрио, то те са почти еднакви – например можете да ги различите по изпускателните системи, като V6 и V8 модификациите “дишат” през две централни изходящи тръби, а безпощадния V8 S ни впечатлява с общо четири накрайника. Любопитното при обозначените с S значката модели е, че при тях изпускателната система е активна и прави автомобилите със значително по-стряскащ саунд от 3000 об./мин. нагоре. Задният спойлер също притежава функцията да бъде активен, като натиска задницата на двуместното кабрио, в зависимост от скоростта, с до 120 килограма

Според данни на производителя, модификацията с V6 двигателя тежи 1597 кг, като отделно каросерията е 261 кг, предвид, че монокока е изработен от алуминиеви сплави. За да ускори от място до 100 км/ч, на F-TYPE са му нужни 5,4 секунди и развива максимално 260 км/ч, докато F-TYPE S извършва упражнението за 4,9 сек. и развива 275 км/ч, а F-TYPE V8 S, пък се представя на 4,3 секунди и максимални 300 км/ч.

Jaguar съобщи, че най-новото им кабрио F-TYPE е по-късо от модела XK с 30 см, което означава, че първия е дълъг точно 4470 мм.

Категория: Хоби
Прочетен: 741 Коментари: 1 Гласове: 1

Десет години по-късно след като разкри една скандална концепция, в последствие превърнала се в Bentley Continental GT, британската компания се връща на автоизложението в Париж с друга високоскоростна концептуална кола.

Преди по-подробно да ви запознаем със състезателното Bentley, нека си припомним някои факти. През 2003 г. луксозната компанията взима участие в “24 часа на Льо Ман”, вместо Audi и печели кулминационната надпревара с двойна победа, като Bentley записва общо шестата победа на “Льо Ман”. Състезателната история на марката включва и моментите от „Bentley Boys” след Първата световна война наред с Speed Six, Birkin Blower, 3 и 4 ½-литровите състезателни автомобили.

Връщаме се обратно на концептуалния Bentley Continental GT3, чиято разработка се осъществила в Крю. Моделът използва платформата на Continental GT Speed, което е също толкова известно с това, че представлява най-бързото шосейно Bentley правено някога.

Автомобилът е със задно задвижване на колелата и е “екипиран” с аеродинамичен боди кит и мотоспортен хардуер. Слуховете са, че състезателната кариера на Continental GT3 ще даде старт в края на следващата година, а цитирайки от Bentley, тя ще включва „гама от състезателни серии и събития, включително и 24-часови маратони”.

Категория: Хоби
Прочетен: 315 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: trucks
Категория: Хоби
Прочетен: 13667
Постинги: 6
Коментари: 1
Гласове: 0
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031